Coaching

Wanneer en voor wie?

Transgender coaching is er voor transgender en non-binaire mensen en voor mensen die zoeken naar hoe zij hun genderidentiteit willen invullen. Je kunt met allerlei vragen bij de coach terecht. Veel mensen hebben vragen op meerdere gebieden (identiteit, school of werk, relaties, omgeving, zingeving).

Of het nu gaat om een zoektocht naar de identiteit en rol die bij je past, om begeleiding bij een veranderingsproces, om een (nieuwe) oriëntatie op werk of relaties, om vergroting van je zelfvertrouwen of het vrede kunnen sluiten met je lichaam: gesprekken met een coach kunnen je ondersteunen bij het bereiken van je doelen.

Partners, ouders en andere naasten

Partners en naasten (ouders, kinderen, vrienden) die geconfronteerd worden met eigen uitdagingen en vragen kunnen ook bij de coach terecht. In de gesprekken kun je stilstaan bij wat het trans- of non-binair zijn van je partner, kind of naaste voor jou betekent en uitzoeken hoe je met het proces en de keuzes van je naaste om wil gaan.

Wat is coaching wel en niet?

Coaching is geschikt voor mensen die behoefte hebben aan professionele begeleiding bij lastige situaties in hun dagelijks leven, of aan steun bij de zoektocht en keuzes waarvoor zij komen te staan. Coaching is geen therapie en niet geschikt voor mensen met ernstige psychische problemen of aandoeningen.

Wat doet de coach?

Bij coaching staat het gesprek centraal, maar wordt ook geoefend, worden thuisopdrachten afgesproken en is er soms mailcontact. Coaching via skype behoort ook tot de mogelijkheden. Ieder coachtraject is maatwerk.

Samen met de coach bepaal je met welke vragen of doelen je aan de slag gaat. De coach luistert zonder oordeel, vraagt door, helpt ordenen, biedt een ander perspectief, helpt focussen, werkt oplossingsgericht, helpt gevoelens te begrijpen, geeft feedback, adviseert, daagt uit, én weet het nooit ‘beter’.

De ervaringsdeskundigheid van de coach maakt dat je als cliënt minder hoeft uit te leggen. Je kunt hierdoor sneller aan de slag.