Tim de Jong

Ik ben geboren en getogen Amsterdammer, opgegroeid in een warm en ruimdenkend gezin. Betrokkenheid bij mens en samenleving is mij met de paplepel ingegoten.
De start van mijn coaching praktijk in 2003 was een logische stap om die betrokkenheid in te vullen op een manier die bij mij past: in het stimuleren en uitdagen van mensen in hun ontwikkeling. Vanaf 2009 coach ik ook mensen met een transgender of non-binaire identiteit of expressie.

Ik ben opgeleid als coach en supervisor en heb een brede academische scholing (filosofie, psychologie, Neerlandistiek, wiskunde) genoten. Daarnaast heb ik verschillende beroepsopleidingen en trainingen gevolgd, in onder andere beleid en bestuur, journalistiek en mindfulness.

Ik heb voor verschillende organisaties gewerkt: in het sociale domein, het (hoger) onderwijs, de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdhulpverlening. Mijn functies waren o.a: onderzoeker, opleider, manager, trainer, docent, beleidsadviseur, bestuurder en redacteur. Ook schreef ik enkele boeken en een reeks artikelen, columns en blogs. Lees meer op Linkedin.

De praktijk

Mensen komen bij mij met uiteenlopende werk- en levensvragen. Kenmerkend voor mijn benadering zijn mijn onbevooroordeelde nieuwsgierigheid en mijn passie om mensen te helpen hun doelen te verwezenlijken. Ik haal inspiratie uit het bijdragen aan persoonlijke groei en zingeving.

Klanten en collega’s waarderen mijn empathische houding en oplossingsgerichte aanpak, mijn open blik, scherpe observaties en inzicht gevende feedback. Mensen inspireren om naar zichzelf te kijken en in beweging te komen, zonder hen het roer uit handen te nemen, is mijn kracht.

Verbonden met de transgender gemeenschap

Sinds meer dan 30 jaar ben ik geworteld in de transgender gemeenschap. Mijn eigen (gender)ontwikkeling heb ik als uitdaging en verrijking ervaren. Ik deed vrijwilligerswerk, stond aan de wieg van belangenorganisatie Het Jongensuur en webmagazine het Continuum, gaf lezingen, schreef artikelen en een boek over genderdiversiteit: ‘Man of vrouw, min of meer. Gesprekken over een niet-gangbare sekse’.

In mijn coaching- en supervisiepraktijk nemen trans- en non-binaire mensen, mensen met uiteenlopende gendervragen én hun naasten een bijzondere plek in.

Daarnaast geef ik coaching en supervisie voor iedereen met coach- of supervisievragen. Zie www.timdejongcoaching.nl.